Magnesiumoxide

Magnesiumoxide is een vorm van magnesium die, meestal door een gebrek aan kennis over dit supplement, nog vaak wordt gebruikt. Deze anorganische (onnatuurlijke) verbinding is voor ons lichaam vrijwel onoplosbaar en wordt daardoor heel slecht opgenomen. Wij adviseren het gebruik van organische verbindingen als magnesium bisglycinaat, magnesium malaat en magnesium tauraat. Magnesiumoxide is wel toepasbaar als laxeermiddel bij obstipatie, maar wees dan voorzichtig met de dosering en overleg met een arts.

Filter

Toont alle 12 resultaten

De werking en opname van magnesiumoxide

Magnesiumoxide heeft een laxerende werking en wordt daarom in bijvoorbeeld ziekenhuizen ingezet bij verstoppingen, maar is ook verkrijgbaar bij veel (online) apotheken of drogisterijen. Na het innemen van magnesiumoxide komt de ontlasting binnen 2 tot 8 uur op gang. Verder neutraliseert het maagzuur en wordt het daarom ook gebruikt bij maagklachten. Binnen 15 minuten neemt de maagpijn dan af. Dit zijn eigenlijk de enige geschikte toepassingen en om te profiteren van de voordelen van magnesium adviseren we vormen die beter op te nemen zijn.

Dat de opname van magnesiumoxide door je lichaam vrijwel nihil is, komt omdat het een anorganisch supplement is. Anorganische magnesium supplementen zijn supplementen bestaande uit een niet natuurlijke verbinding. Hierdoor gaan de mineralen die zich in je lichaam bevinden bij inname de strijd aan met het mineraal in het supplement, omdat deze van nature niet voorkomt in je lichaam. Hierdoor kan magnesiumoxide juist een averechts effect hebben.

Lees hier meer informatie over de verschillende soorten magnesium.

Opname en werking van magnesiumoxide

Magnesiumoxide tabletten en capsules

Magnesiumoxide is beschikbaar als tabletten/pillen of capsules. Het voordeel van deze pillen is dat je ze niet hoeft op te lossen en zo snel tot je kunt nemen. Bovendien is dit ook erg makkelijk te doseren, omdat dat al voor je is gedaan. Op de verpakking staat hoeveel magnesium de tabletten bevatten. De meest toegepaste dosering is 400mg. Let op: bij magnesium gaat het vooral om de opname en niet zozeer de hoeveelheid, uiteindelijk is de opname van magnesiumoxide tabletten zo laag dat we een meer natuurlijke vorm adviseren.

Naast tabletten hebben we ook een groot aanbod van magnesiumoxide capsules. De meeste mensen vinden capsules makkelijker in te nemen dan tabletten.

Op WelkMagnesium.nl vergelijk je eenvoudig de prijzen van jouw magnesiumoxide tabletten of capsules, zodat je altijd koopt voor de beste prijs.

Dosering van magnesiumoxide

De gewenste dosering van magnesiumoxide is persoonsafhankelijk. Uiteindelijk reageert ieder lichaam en persoon verschillend. Wil je weten of je baat kunt hebben bij magnesiumoxide vanwege een slecht werkende stoelgang of maagklachten? Overleg dit dan met een arts voordat je hiermee van start gaat.

Magnesiumoxide is verkrijgbaar in o.a. de volgende doseringen: 1000 mg, 500 mg, 400 mg, 300 mg, 250 mg, 240 mg, 200 mg en 150 mg.

Wil je jouw magnesiumtekort aanvullen? Afhankelijk van hoeveel magnesium je dagelijks binnenkrijgt d.m.v. voeding kun je dit aanvullen met magnesium supplementen die wél goed worden opgenomen, zoals magnesium bisglycinaat, magnesium malaat, magnesium tauraat en magnesium citraat. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) magnesium is voor een gemiddelde volwassen man 350 milligram en voor een gemiddelde volwassen vrouw 300 milligram. Wanneer je veel sport of bij bepaalde gezondheidssituaties kan de behoefte hoger zijn.

Magnesiumoxide kopen

Wil je magnesiumoxide kopen voor een betere stoelgang? Via de filterfuncties op deze pagina selecteer je eenvoudig het productaanbod dat voor jou geschikt is. Bevalt jouw huidige supplement goed? Dan kun je op de productpagina ook een prijsalarm instellen en ontvang je van ons automatisch een e-mail wanneer jouw magnesiumoxide supplementen in de aanbieding zijn.

WelkMagnesium.nl
Logo