Magnesium citraat

Magnesium citraat is een organisch gebonden magnesiumvorm en qua opname een van de beste vormen. Deze natuurlijke vorm van magnesium kan heel snel en goed worden opgenomen in het lichaam. Magnesium citraat supplementen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan een goede energiestofwisseling en zorgen voor sterke en soepele spieren. Het heeft ook een positief effect op de geestelijke veerkracht en is goed voor extra energie bij vermoeidheid. Vooral voor sporters is deze vorm van magnesium suppletie daarom zeer geschikt.

Filter

Resultaat 1–12 van de 63 resultaten wordt getoond

De werking van magnesium citraat

Magnesium citraat is een van de meest gebruikte magnesium supplementen, omdat het een natuurlijke vorm van magnesium is met een hoge opname. Het wordt beschouwd als een organisch zout en wordt gemaakt door magnesium te combineren met een citroenzuur. Door deze natuurlijke verbinding wordt magnesium citraat snel en effectief opgenomen door je lichaam.

Magnesium citraat supplementen verhogen de vloeistoffen in de dunne darm en worden vanuit daar opgenomen in het lichaam. Uit onderzoek blijkt dat personen die magnesium citraat gebruiken een hogere magnesiumwaarde hebben in alle weefsels, dus ook in de spieren.

opname en werking van magnesium citraat

Waar is magnesium citraat goed voor?

Magnesium citraat is geschikt voor veel verschillende toepassingen. Het bevordert de energiestofwisseling, zorgt voor een rustiger gevoel, versterkt en versoepelt de spieren en kan gebruikt worden als laxeermiddel. Het wordt daarom vaak ingezet bij de volgende situaties:

 • Tegen kramp bij het sporten
 • Voor een goede nachtrust
 • Om af te vallen
 • Als laxeermiddel bij obstipatie
 • Bij de overgang
 • Tegen depressie
 • Tegen migraine klachten

Bron: Nutribites

Voordelen van magnesium citraat

Supplementen met magnesium citraat bieden de volgende voordelen:

 • Zit in magnesium supplementen van betere kwaliteit
 • Organisch, en daardoor een goede en snelle opname in het lichaam
 • Beste vorm van magnesium voor werkzaamheid in de spieren
 • Alleen bij zeer hoge doseringen laxerende bijwerking
 • Zorgt voor sterke botten en tanden i.c.m. calcium en vitamine D

Magnesium citraat poeder

De meest voorkomende vorm van magnesium citraat is als poeder. Dit poeder is zeer makkelijk oplosbaar en biedt als grootste voordeel dat het overal aan kan worden toegevoegd. Je kunt het oplossen in water en opdrinken, maar kunt het ook mengen door je kwark, yoghurt of een heerlijke smoothie. Dat zorgt voor een prettige smaak en fijne afwisseling, terwijl je wel je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid magnesium binnenkrijgt.

Op onze website hebben we het aanbod magnesium citraat poeder van veel verschillende webshops gecombineerd, zodat je eenvoudig de prijs kunt vergelijken en nooit te veel betaalt.

Magnesium citraat tabletten/pillen

Magnesium citraat is ook beschikbaar in de vorm van tabletten. Het voordeel van deze pillen is dat je ze niet hoeft op te lossen en zo snel tot je kunt nemen. Bovendien is dit ook erg makkelijk te doseren, omdat dat al voor je is gedaan. Op de verpakking staat hoeveel milligram elementair magnesium de tabletten bevatten. De meest toegepaste dosering is 400mg.

Op WelkMagnesium.nl vergelijk je eenvoudig de prijzen van jouw magnesium citraat tabletten, zodat je altijd koopt voor de beste prijs.

Magnesium citraat capsules

Naast tabletten hebben we ook een groot aanbod van magnesium citraat capsules. De meeste mensen vinden capsules makkelijker in te nemen dan tabletten. Mocht je dit nog steeds lastig vinden, dan kun je capsules in de meeste gevallen open maken en de inhoud met wat water of een maaltijd innemen.

Kies jouw gewenste magnesium citraat capsules en bestel bij de webshop met de beste aanbieding.

Magnesium citraat kauwtabletten

Wanneer je moeite hebt met het slikken van tabletten of capsules bieden magnesium citraat kauwtabletten een uitkomst. De kauwtabletten hebben een fijne smaak zoals sinaasappel- of frambozensmaak. Vergelijk, kies en bestel jouw magnesium citraat tabletten via WelkMagnesium.nl voor de beste prijs en kwaliteit.

Dosering van magnesium citraat

De gewenste dosering van magnesium citraat is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je geslacht, (sportieve) leefstijl en voedingspatroon. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) magnesium is voor een gemiddelde volwassen man 350 milligram en voor een gemiddelde volwassen vrouw 300 milligram. Wanneer je veel sport of bij bepaalde gezondheidssituaties kan de behoefte hoger zijn. Afhankelijk van hoeveel magnesium je dagelijks binnenkrijgt d.m.v. voeding kun je dit aanvullen met supplementen als magnesium citraat.

Uiteindelijk is ieder lichaam en persoon verschillend. Wil je weten of je baat kunt hebben bij magnesium citraat supplementen en welke dosering het beste bij jouw unieke situatie past? Overleg dit dan met een arts of diëtist voordat je hiermee van start gaat.

De meest gebruikte doseringen van magnesium citraat supplementen zijn:

 • Magnesium citraat 400 mg
 • Magnesium citraat 200 mg

Wees zeker in het begin voorzichtig met de dosering, omdat je bij een te hoge dosis magnesium last kunt krijgen van bijwerkingen als een te sterk laxerende werking.

Magnesium citraat kopen

Ben je overtuigd van de toegevoegde waarde van magnesium citraat suppletie en heb je jouw vorm en dosering bepaalt? Via de filterfuncties op deze pagina selecteer je eenvoudig het productaanbod dat voor jou geschikt is. Wij vergelijken dagelijks de prijzen van de supplementen zodat je online kunt bestellen voor de beste prijs.

Magnesium citraat aanbiedingen

Magnesium citraat supplementen kunnen nogal verschillen in prijs en regelmatig gelden er bij verschillende webshops aanbiedingen. Dit houden we actief voor jou in de gaten en de prijzen zijn bij ons altijd actueel. En dat scheelt in de portemonnee. Bevalt jouw huidige supplement goed? Dan kun je op de productpagina ook een prijsalarm instellen en ontvang je van ons automatisch een e-mail wanneer jouw magnesium citraat supplementen in de aanbieding zijn.

WelkMagnesium.nl
Logo