Magnesium (bis)glycinaat

Magnesium (bis)glycinaat is een organisch gebonden magnesiumvorm en wordt qua opname gezien als de beste vorm. Dat wil zeggen dat deze natuurlijke vorm van magnesium heel snel en goed kan worden opgenomen in je lichaam. Magnesium bisglycinaat heeft vooral positieve effecten op mentale processen. Zo heeft het een aangetoonde goede werking bij stress, depressie en angsten. Ook verbetert het je concentratie en geheugen.

Filter

Resultaat 1–12 van de 49 resultaten wordt getoond

Flinndal | Magnesium Triplex | 90 tabletten

Out of Stock
Beste deal op: Flinndal (NL)
24,95

De werking van magnesium bisglycinaat

Bij magnesium bisglycinaat, ook wel glycinaat of diglycinaat genoemd, zijn de magnesiumdeeltjes gebonden aan 2 moleculen van het aminozuur glycine. Dit aminozuur werkt als een soort beschermingsmiddel voor het magnesium, waardoor dit als volledig element de darmen bereikt en daar door je lichaam wordt opgenomen.

De binding aan glycine zorgt er ook voor dat magnesium bisglycinaat, beter dan andere vormen van magnesium, kan doordringen tot onze hersenen. Daarom is deze vorm van magnesium supplementen de beste keuze voor alle mentale toepassingen.

De opname en werking van magnesium bisglycinaat supplementen

Waar is magnesium bisglycinaat goed voor?

Magnesium bisglycinaat is geschikt voor veel verschillende toepassingen. Het zorgt voor een rustiger gevoel en geestelijke balans, daarom wordt het vaak ingezet bij de volgende situaties:

 • Tegen angstige gevoelens
 • Tegen depressie
 • Verhogen van de concentratie
 • Verbeteren van leerprestaties
 • Versterken van het geheugen
 • Voor een goede nachtrust

Bron: Nutribites

Waarom magnesium bisglycinaat gebruiken?

Supplementen met magnesium bisglycinaat bieden de volgende voordelen:

 • Zit in magnesium supplementen van betere kwaliteit
 • Organisch, en daardoor een goede en snelle opname in het lichaam
 • Beste vorm van magnesium voor mentale processen
 • Alleen bij zeer hoge doseringen laxerende bijwerking
 • Effecten nog te versterken i.c.m. vitamine B3, vitamine B6 en taurine

Magnesium bisglycinaat poeder

Een van de vormen waarin magnesium bisglycinaat beschikbaar is, is in poedervorm. Voordeel van magnesium bisglycinaat poeder is dat dit zeer makkelijk oplosbaar is en dat het overal aan kan worden toegevoegd. Je kunt het oplossen in water en opdrinken, maar kunt het ook mengen door je kwark, yoghurt of een heerlijke smoothie. Dat zorgt voor een prettige smaak en fijne afwisseling, terwijl je wel je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid magnesium binnenkrijgt.

Op WelkMagnesium.nl vergelijk je eenvoudig de prijzen van jouw magnesium bisglycinaat poeder, zodat je altijd koopt voor de beste prijs.

Magnesium bisglycinaat tabletten/pillen

Magnesium bisglycinaat is ook beschikbaar in de vorm van tabletten. Het voordeel van deze pillen is dat je ze niet hoeft op te lossen en dat het daarom minder tijd kost. Bovendien is dit ook erg makkelijk te doseren, omdat dat al voor je is gedaan. Op de verpakking staat hoeveel milligram elementair magnesium de tabletten bevatten.

Op onze website hebben we het aanbod magnesium bisglycinaat tabletten van veel verschillende webshops gecombineerd, zodat je eenvoudig de prijs kunt vergelijken en nooit te veel betaalt.

Magnesium bisglycinaat capsules

Naast tabletten hebben we ook een groot aanbod van magnesium bisglycinaat capsules. De meeste mensen vinden capsules makkelijker door te slikken dan tabletten. Mocht je dit toch nog steeds lastig vinden, dan kunnen de capsules meestal opengemaakt worden om de inhoud te mengen door water of een maaltijd.

Kies jouw gewenste magnesium bisglycinaat capsules en bestel bij de webshop met de beste aanbieding.

Dosering van magnesium bisglycinaat

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) magnesium is voor een gemiddelde volwassen man 350 milligram en voor een gemiddelde volwassen vrouw 300 milligram. Wanneer je veel sport of bij bepaalde gezondheidssituaties kan de behoefte hoger zijn.

Afhankelijk van hoeveel magnesium je dagelijks binnenkrijgt d.m.v. voeding kun je dit aanvullen met supplementen als magnesium bisglycinaat. De gewenste dosering van magnesium bisglycinaat is afhankelijk van veel factoren, zoals je geslacht, (sportieve) leefstijl en voedingspatroon.

Uiteindelijk is ieder lichaam en persoonlijke leefstijl verschillend. Wil je weten of je baat kunt hebben bij magnesium bisglycinaat supplementen en welke dosering het beste bij jouw unieke situatie past? Overleg dit dan eerst met een arts of diëtist voordat je over gaat tot suppletie.

De meest gebruikte doseringen van magnesium bisglycinaat supplementen zijn:

 • Magnesium bisglycinaat 400 mg
 • Magnesium bisglycinaat 200 mg
 • Magnesium bisglycinaat 100 mg

Wees zeker in het begin voorzichtig met de dosering, omdat je bij een te hoge dosis magnesium last kunt krijgen van bijwerkingen als een te sterk laxerende werking.

Magnesium bisglycinaat kopen voor de beste prijs

Ben je overtuigd van de toegevoegde waarde van magnesium bisglycinaat supplementen en heb je jouw vorm en dosering bepaalt? Via de filterfuncties op deze pagina selecteer je eenvoudig het productaanbod dat voor jou geschikt is. Wij vergelijken dagelijks de prijzen van de supplementen zodat je online kunt bestellen voor de beste prijs.

Bevalt jouw huidige supplement goed? Dan kun je op de productpagina ook een prijsalarm instellen en ontvang je van ons automatisch een e-mail wanneer jouw magnesium bisglycinaat supplementen in de aanbieding zijn.

WelkMagnesium.nl
Logo