Magnesiumgluconaat

Magnesiumgluconaat is een organisch gebonden magnesiumvorm en wordt daardoor erg goed opgenomen in het lichaam. Het is een combinatie tussen magnesium en gluconzuur. Gluconzuur is van essentieel belang bij het afbreken en afvoeren van gifstoffen binnen de lever en tegengaan van stijfheid en verzuring. Ook zorgt het voor een goede energiehuishouding. Daarom is magnesiumgluconaat zeer geschikt om toe te passen bij chronische vermoeidheid, stijve spieren en aandoeningen als fibromyalgie en reuma.

Filter

Toont alle 2 resultaten

De werking van magnesiumgluconaat

Magnesiumgluconaat supplementen bevatten magnesium in een organische, natuurlijk gebonden vorm, namelijk als gluconaat. Magnesium supplementen met een gluconaat verbinding horen net als andere organische soorten magnesium zoals (bis)glycinaat, malaat en tauraat tot de goed opneembare varianten van magnesium supplementen. Gluconaat kan eenvoudig de celmembranen passeren.

Magnesiumgluconaat is verbinding van magnesium en gluconzuur. Gluconzuur wordt door het lichaam omgezet naar glucuronzuur, dat een belangrijke rol speelt in het herkennen en verwijderen van giftige stoffen in je lever. Het zorgt ervoor dat je cellen, door minder giftige stoffen, meer energie kunnen omzetten. Zo heb je minder snel last van chronische vermoeidheid en stijfheid van de spieren.

Opname en werking van magnesiumgluconaat supplementen

Voordelen van magnesiumgluconaat

Magnesiumgluconaat is geschikt voor veel verschillende toepassingen. Het is een organische binding, zorgt voor een optimale energieaanmaak van de cellen en het uitscheiden van giftige stoffen. Daardoor biedt het o.a. de volgende voordelen:

  • Goed opneembare vorm van magnesium
  • Minder stijve spieren
  • Tegengaan van chronische vermoeidheid
  • Bestrijden van fibromyalgie syndroom (FMS)

Magnesiumgluconaat tabletten/pillen

De meest voorkomende vorm van magnesiumgluconaat is in de vorm van tabletten. Het voordeel van deze pillen is dat je ze niet hoeft op te lossen en zo snel tot je kunt nemen. Bovendien is dit ook erg makkelijk te doseren, omdat dat al voor je is gedaan. Op de verpakking staat hoeveel milligram elementair magnesium de tabletten bevatten. De meest toegepaste dosering is 500mg.

Op WelkMagnesium.nl vergelijk je eenvoudig de prijzen van jouw magnesiumgluconaat tabletten, zodat je altijd koopt voor de beste prijs.

Dosering van magnesiumgluconaat

De gewenste dosering van magnesiumgluconaat is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je geslacht, leefstijl, gezondheidsaandoeningen en voedingspatroon. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) magnesium is voor een gemiddelde volwassen man 350 milligram en voor een gemiddelde volwassen vrouw 300 milligram. Wanneer je veel sport of bij bepaalde gezondheidssituaties kan de behoefte hoger zijn. Afhankelijk van hoeveel magnesium je dagelijks binnenkrijgt d.m.v. voeding kun je dit aanvullen met supplementen als magnesiumgluconaat.

Uiteindelijk is ieder lichaam en persoon verschillend. Wil je weten of je baat kunt hebben bij magnesiumgluconaat supplementen en welke dosering het beste bij jouw unieke situatie past? Overleg dit dan met een arts of diëtist voordat je hiermee van start gaat.

De meest gebruikte dosering van magnesiumgluconaat supplementen is:

  • Magnesiumgluconaat 500 mg

Wees zeker in het begin voorzichtig met de dosering, omdat je bij een te hoge dosis magnesium last kunt krijgen van bijwerkingen als een te sterk laxerende werking.

Magnesiumgluconaat kopen

Ben je overtuigd van de toegevoegde waarde van magnesiumgluconaat supplementen? Via de filterfuncties op deze pagina selecteer je eenvoudig het productaanbod dat voor jou geschikt is. Wij vergelijken dagelijks de prijzen van de gluconaat supplementen zodat je online kunt bestellen voor de beste prijs.

Bevalt jouw huidige magnesiumgluconaat supplement goed? Dan kun je op de productpagina ook een prijsalarm instellen en ontvang je van ons automatisch een e-mail wanneer jouw supplementen in de aanbieding zijn.

WelkMagnesium.nl
Logo