Magnesium olie/sprays

Magnesium olie bestaat uit vloeibaar magnesium chloride, gemengd met water. De olie is vooral aan te raden voor het ontspannen en versoepelen van je spieren, tegen kramp en stressverlichting. Vooral de magnesium olie sprays zijn handig en makkelijk te doseren. Magnesium olie wordt snel opgenomen via de huid en is ideaal voor ontspanning van lichaam en geest.

Filter

Resultaat 1–12 van de 16 resultaten wordt getoond

Magnesium olie kopen

Wil je magnesium olie kopen, maar vind je het lastig om de juiste keuze te maken? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de toegevoegde waarde van magnesium sprays en adviseren we je graag. Daarnaast vergelijken we dagelijks de prijzen van magnesium olie bij alle bekende webshops, zodat je online kunt bestellen voor de beste prijs. Bevalt jouw magnesium olie (spray) goed? Dan kun je op de productpagina ook een prijsalarm instellen en ontvang je van ons automatisch een e-mail wanneer er een aanbieding is.

Werking van magnesium olie

Als je magnesium olie gebruikt tegen spierpijn en/of kramp kan het worden aangebracht op de plek waar je last hebt, voor een opname op de plaats zelf. Dat geeft direct verlichting van je klachten! Gebruik je het om jouw magnesiumtekort aan te vullen, dan zijn de snelste plekken voor opname je voeten, buik en oksels. Via de huid, ons grootste orgaan, wordt het magnesium vervolgens razendsnel opgenomen in je bloedbaan.

Het gebruik van magnesium olie zorgt voor totale ontspanning van je spieren en je geest. Magnesium olie sprays helpen daarom goed bij spierpijn en krampen, maar ook bij het verminderen van stress en verbeteren van je nachtrust. Of je het nu toepast als massageolie, of de spray laat intrekken in de huid, we raden het aan om dit ‘s avonds voordat je naar bed gaat te gebruiken. Zo versoepel je niet alleen je spieren, maar val je ook nog makkelijker in slaap.

Bij het aanbrengen onder de oksels werkt magnesium olie tevens als een natuurlijke deodorant die je droog en fris houdt. Win-win!

Dosering van magnesium olie/sprays

Breng als dosering minimaal 2 keer per dag 10 sprays magnesium olie aan op de gewenste plekken, om in elk geval de helft van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid magnesium aan te vullen. Laat de olie na het sprayen 5 tot 10 minuten intrekken. Het is niet noodzakelijk om daarna af te spoelen, maar we raden dit wel aan om een prikkelend gevoel op de huid te voorkomen.

Wil je een magnesiumtekort sneller aanvullen? Breng dan de magnesium olie royaal aan over je hele lichaam aan en laat dit ruim 10 minuten inwerken.

Magnesium olie ervaringen en bijwerkingen

De ervaringen met magnesium olie zijn zeer positief en deze magnesiumtherapie wordt steeds populairder. In ons assortiment zijn enkel magnesium sprays opgenomen van hoogwaardige merken. Magnesium olie geeft zelden bijwerkingen, slechts enkele mensen ervaren een prikkelende huid.

Heb je last van een gevoelige huid? Maak de huid dan eerst nat met water voordat je de olie aanbrengt. Dit verzacht het mogelijke prikkende gevoel op de huid dat soms optreedt, zeker wanneer je pas net begint met het gebruiken van magnesium olie. Mocht je de olie niet kunnen verdragen, omdat je huid te gevoelig is, kies dan als alternatief voor een bad met magnesium vlokken/kristallen. Deze magnesium flakes hebben de meest milde opname van magnesium.

Waar is magnesium olie goed voor?

Magnesium olie is voor veel toepassingen te gebruiken en biedt de volgende voordelen:

  • Sterke en soepele spieren
  • Verhelpt kramp, spierpijn en stijfheid
  • Geeft een gevoel van ontspanning en verlicht stress
  • Verhoogt je weerstand
  • Magnesium sprays zijn effectief en zuinig in gebruik
  • Combineert als massageolie een ontspannen massage met magnesium opname
  • Versterkt je tanden en tandvlees
  • Heelt en verzacht je huid

Magnesium spierolie

Magnesium is zeer belangrijk voor je lichaam bij de vorming van botten en spieren. Als je last hebt van spierpijn, zwaarbelaste spieren of stijfheid? Dan kun je magnesium spierolie gebruiken om de klachten direct te verlichten en dit te helpen voorkomen.

De magnesium spierolie heeft niet alleen een herstellende werking op verkrampte spieren, maar helpt deze ook ontspannen. Heb je flink gesport en heb je last van bijvoorbeeld stijve schouders, armen, rug, nek of benen? Dan is magnesium olie je redder in nood! Breng de spierolie op de pijnlijke spiergroep en laat het 5 tot 10 minuten intrekken. Je zult vrijwel direct een verlichte werking voelen.

Magnesium massageolie

Magnesium olie kan je ook erg goed gebruiken als massageolie. Start dan met het insmeren van de magnesium olie spray en als het magnesium is opgenomen (na 3 tot 5 minuten) gebruik je de gewone massageolie die je gewend bent. De combinatie van de massage en de ontspannende werking van magnesium op je spieren geeft een extra relaxt gevoel. Na afloop zul je je ook nóg energieker voelen.

Magnesium olie op je gezicht

Het gebruik van magnesium olie op je gezicht is een echt beauty tip. Magnesium olie maakt je huid zachter, vuil en dode huidschilfers komen los en het voorkomt huidveroudering. Breng voordat je gaat slapen 1 spray magnesium olie aan op het gezicht en was dit er na het wakker worden af met water. Je voelt het direct: de olie heeft gewerkt als een zachte scrub. Het laat je gezicht weer stralen!

Magnesium olie tijdens de zwangerschap

Het gebruik van magnesium olie tijdens de zwangerschap kan helpen zwangerschapskwaaltjes te verminderen of zelfs te voorkomen. Als het magnesiumgehalte op peil is tijdens de zwangerschap verkleint dit de kans op zwangerschapsvergiftiging, een hoge bloeddruk en een miskraam.

Magnesium olie is ook na de zwangerschap goed voor de vrouw, omdat het de kans op een postnatale depressie kan verminderen. Magnesium zorgt ervoor dat je lichaam vitaminen en mineralen opneemt en houdt de hormoonbalans intact, wat een belangrijke rol speelt bij het voorkomen van postnatale depressie.

Magnesium olie voor je voeten

Steeds meer pedicures en voetreflextherapeuten gebruiken magnesium olie tijdens de behandeling. Logisch, want magnesium olie en voeten zijn een perfecte combinatie. De olie zorgt voor een extra ontspannen gevoel, zuivert de huid, gaat voetschimmels tegen en verhelpt kramp in de voeten. De effecten zijn vaak gelijk merkbaar.

Magnesium olie tegen kramp

Heb je vaak last van kramp in je spieren? Met magnesium olie kun je kramp direct verlichten. Smeer of masseer de spray rechtstreeks op de plek waar je kramp hebt en voel meteen ontspanning. De olie helpt ook kramp voorkomen wanneer je dit dagelijks gebruikt en zo het magnesiumgehalte van je lichaam op peil blijft houden.

WelkMagnesium.nl
Logo