Magnesium zalf/crème

Magnesium zalf is een crème met magnesium dat je makkelijk kunt uitsmeren of inmasseren op je spieren. Met magnesium crème versterk en versoepel je de spieren, zo verhelp je snel spierpijn en krampen. Je gebruikt de zalf ter ontspanning na intensief sporten of een zware werkdag. Magnesium zalf bevat magnesium chloride, wat een goede bestrijder is van besmettingen. Het is daarom ook goed toepasbaar bij acne, eczeem of jeukende huid.

Filter

Toont alle 7 resultaten

Zechsal | Skin Balm | 50ml

Beste deal op: koopjesdrogisterij.nl
11,60

Ice Power | Magnesium Crème | 90 ml

Beste deal op: koopjesdrogisterij.nl
9,56

Zechsal | Magnesium Bodycrème | 125ml

Beste deal op: deonlinedrogist.nl
17,95

De werking van magnesium zalf

Magnesiumzalf bevat magnesium chloride, het magnesiumzout van waterstofchloride. Het is een onnatuurlijke vorm van magnesium, waardoor het minder goed is op te nemen door je lichaam. Voor het aanvullen van de hoeveelheid magnesium in je lichaam bij een magnesiumtekort raden we daarom natuurlijk gebonden soorten magnesium aan, zoals magnesium citraat (fysiek) en magnesium bisglycinaat (mentaal).

Het gebruik van magnesium zalf is wel geschikt bij het verhelpen van spierpijn en/of kramp, omdat het precies kan worden aangebracht op de plaats van de klachten. Magnesium zalf wordt opgenomen via de huid en treedt daarna in werking op de plek zelf, maar ook door het gehele lichaam.

Tot slot heeft de magnesium chloride in de crème een helende werking bij huidproblemen als eczeem, psoriasis of acne.

Magnesium zalf werking

Magnesium crème: waarvoor gebruik je het?

Waarvoor kun je magnesium crème het beste gebruiken? Het is o.a. geschikt voor de volgende toepassingen:

  • Voor ontspanning van de spieren na het sporten
  • Om spierpijn en krampen te voorkomen
  • Tegen huidproblemen als acne, eczeem, psoriasis en jeuk
  • Voor de verlichting van groeipijn bij baby’s en kinderen
  • Om een droge huid bij baby’s tegen te gaan

Magnesium zalf voor de spieren

De meest gebruikte toepassing voor magnesium zalf is voor de spieren. Het zorgt voor sterke en soepele spieren en helpt je bij het verlichten van spierspijn en krampen. Gebruik de zalf voor de spieren in de nek, schouders, rug, armen, knieën en benen. Je kunt zelf bepalen waar de werking optreedt, omdat het door de huid wordt opgenomen. Smeer de crème 2-3 keer per dag in en herhaal dit meerdere dagen voor een optimaal effect.

Magnesium crème voor baby’s

Magnesium crème is ook geschikt voor baby’s, wanneer ze last hebben van groeipijntjes of een droge huid. Andere geschikte vormen van magnesium voor kinderen zijn magnesium vlokken/kristallen voor in bad. Mocht je de voorkeur geven aan een smeerbare soort magnesium, dan is magnesium crème aan te raden.

Smeer de crème 2-3 keer per dag in bij je kindje en herhaal dit meerdere dagen voor een optimaal effect.

Magnesium crème ervaringen

De ervaringen met magnesium crème zijn over het algemeen goed. Bij het gebruik van magnesium olie horen we nog wel eens bijwerkingen als een geïrriteerde huid en prikkelend gevoel, maar juist hier heb je met magnesium crème geen last van. Bewezen ervaringen uit onderzoeken zijn de versoepelende werking op de spieren en de verzachtende werking bij huidproblemen.

Wil je jouw magnesium crème ervaringen met ons delen, zodat we samen kunnen zorgen voor meer kennis over dit onderwerp? Dan komen we graag met je in contact. Ook kun je altijd een review invullen op de productpagina.

Magnesium zalf kopen voor de beste prijs

Wil je magnesium zalf kopen, omdat je bent overtuigd van de toegevoegde waarde? Wij vergelijken dagelijks de prijzen van magnesium crèmes, zodat je online kunt bestellen voor de beste prijs. Bevalt jouw magnesium zalf goed? Dan kun je op de productpagina ook een prijsalarm instellen en ontvang je van ons automatisch een e-mail wanneer er een aanbieding is.

WelkMagnesium.nl
Logo