Magnesium tauraat

Magnesium tauraat is organisch gebonden en daarom zeer goed op te nemen door je lichaam. Het is een combinatie tussen magnesium en het aminozuur l-taurine, dat samen zorgt voor een versterkte positieve werking op de hersenfunctie. Zo zorgt magnesium tauraat voor een verbetering van de gemoedstoestand en het zenuwstelsel. Dit maakt het o.a. uitermate geschikt om te gebruiken bij stress/depressie, vermoeidheid, migraine en vele andere toepassingen.

Filter

Toont alle 12 resultaten

De werking van magnesium tauraat

Wat doet magnesium tauraat precies? Deze soort magnesium behoort samen met magnesium malaat en magnesium bisglycinaat tot de beste vormen qua werking. Magnesium tauraat wordt ook wel het ‘hersenmagnesium’ genoemd en helpt je om stress te verminderen, goed te slapen en meer rust in je hoofd te krijgen. Dat komt omdat het de werking van magnesium en l-taurine combineert.

Magnesium tauraat supplementen bevatten dus een verbinding tussen magnesium en l-taurine. Dit is een organische binding, dat wil zeggen dat l-taurine een natuurlijke stof is dat door je lichaam wordt herkend. De binding aan l-taurine maakt het makkelijker voor het magnesium om de bloed-hersenbarrière te passeren. Bovendien is magnesium tauraat de soort magnesium dat het beste wordt opgenomen in het hersenweefsel.

Taurine beschermt tegen hart- en vaatziekten, verlaagt een te hoge bloeddruk, verbetert de stofwisseling en is belangrijk voor je immuunsysteem. Samen met de meer dan 300 processen in je lichaam waarbij magnesium een rol speelt zorgt het dus voor een rustiger en veiliger gevoel.

Opname en werking van magnesium tauraat supplementen

Voordelen van magnesium tauraat

Magnesium tauraat is geschikt voor veel verschillende toepassingen. Het is de beste keuze voor de ondersteuning van je hersenen en biedt veel voordelen:

  • Magnesium tauraat is van hoge kwaliteit
  • Organisch, en daardoor een goede en snelle opname
  • Beste vorm van magnesium voor hersenfuncties
  • Reduceert stress en drukte in je hoofd
  • Zorgt voor een goede nachtrust en meer energie
  • Voorkomt hoofdpijn en migraine

Bron: Vitakruid

Magnesium tauraat voor het slapen

In het drukke bestaan van tegenwoordig ervaren we dagelijks stress, wat zorgt dat we de aanwezige hoeveelheid magnesium in ons lichaam versneld gaan opmaken. Hierdoor ondervind je klachten als oververmoeidheid, piekeren en een slechte nachtrust. Door magnesium tauraat supplementen te nemen voor het slapen gaan, help je het lichaam om alle prikkels en indrukken van je drukke dag goed te kunnen verwerken. Je geeft jouw hersenen de voedingsstoffen die het nodig heeft. Zo zorg je dagelijks voor een goede nachtrust en meer energie om deze patronen te doorbreken.

Magnesium tauraat tegen migraine

Magnesium tauraat is zeer geschikt om te gebruiken tegen migraine. Bij migraine of clusterhoofdpijnen raakt de gezichtszenuw ontstoken en dat veroorzaakt de pijn. Taurine werkt erg goed als ontstekingsremmer en magnesium is van groot belang bij het voorkomen van migraineaanvallen. Hierbij adviseren we om een magnesium tauraat supplement te gebruiken dat ook vitamine B6 bevat, dat de opname versnelt.

Magnesium tauraat tegen depressie

Magnesiumtekort kan een oorzaak zijn van depressies en andere geestelijke gezondheidsproblemen. Wanneer je lichaam niet voldoende magnesium beschikbaar heeft zorgt dit ervoor dat je prikkelbaarder bent, eerder vermoeid en moeilijker kan omgaan met stress en angsten. Magnesium tauraat is zeer geschikt om milde depressies tegen te gaan, omdat het meer rust en een betere nachtrust biedt. Het helpt om de druk van dagelijkse stress te verwerken.

Magnesium tauraat bij zwangerschap

Er zijn veel factoren die een rol spelen om een gezonde zwangerschap te bevorderen. Vitamines en mineralen zijn essentieel voor een zwangere vrouw. Magnesium is daar als belangrijkste mineraal in ons lichaam zeker geen uitzondering in. Tijdens een zwangerschap heb je als vrouw bijvoorbeeld meer last van nachtelijke spierkrampen. Magnesium is dan zeer geschikt om de spieren te laten ontspannen en kramp te voorkomen. De meest geschikte vormen bij zwangerschap zijn magnesium tauraat en bisglycinaat, omdat deze geen laxerende werking hebben.

Dosering van magnesium tauraat

De gewenste dosering van magnesium tauraat is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je geslacht, (stressvolle) leefstijl en voedingspatroon. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) magnesium is voor een gemiddelde volwassen man 350 milligram en voor een gemiddelde volwassen vrouw 300 milligram. Bij blootstelling aan veel stress of bij bepaalde gezondheidssituaties kan de behoefte hoger zijn, omdat je het beschikbare magnesium in je lichaam eerder opmaakt. Afhankelijk van hoeveel magnesium je dagelijks binnenkrijgt d.m.v. voeding kun je dit aanvullen met supplementen als magnesium tauraat.

Uiteindelijk is ieder lichaam en persoon verschillend. Wil je weten of je baat kunt hebben bij magnesium tauraat supplementen en welke dosering het beste bij jouw unieke situatie past? Overleg dit dan met een arts of diëtist voordat je hiermee van start gaat.

Magnesium tauraat kopen

Ben je overtuigd van de toegevoegde waarde van magnesium tauraat supplementen? Wij vergelijken dagelijks de prijzen van de supplementen zodat je online kunt bestellen voor de beste prijs. Bevalt jouw huidige supplement goed? Dan kun je op de productpagina ook een prijsalarm instellen en ontvang je van ons automatisch een e-mail wanneer jouw magnesium tauraat supplementen in de aanbieding zijn.

WelkMagnesium.nl
Logo