Magnesium malaat

Magnesium malaat is een organisch gebonden magnesium, daarom is het zeer goed op te nemen door je lichaam. Deze mineraalverbinding is een combinatie tussen magnesium en appelzuur en combineert de voordelen van beide voedingsstoffen. Zo zorgt magnesium malaat voor het beter omzetten van voeding in energie door onze lichaamscellen. Dit maakt het uitermate geschikt om te gebruiken bij vermoeidheid, spierpijn en kramp.

Filter

Resultaat 1–12 van de 14 resultaten wordt getoond

De werking van magnesium malaat

Supplementen met magnesium malaat behoren samen met magnesium tauraat en magnesium bisglycinaat tot de beste vormen qua werking. Het is een organisch gebonden vorm van magnesium, waardoor een groter deel van het elementaire magnesium ook daadwerkelijk kan worden opgenomen en effectief is.

Magnesium malaat supplementen bevatten een verbinding tussen magnesium en appelzuur. Deze combinatie wordt het beste opgenomen door je spierweefsel, vermindert vermoeidheid en zorgt voor sterke en soepele spieren.

Appelzuur speelt een belangrijke rol in de citroenzuurcyclus. Deze cyclus is verantwoordelijk voor bijna alle energie dat wordt geproduceerd in je lichaamscellen en dus ook je spiercellen. We noemen deze energie ATP (adenosine-tri-fosfaat). Als er in je cellen niet genoeg appelzuur beschikbaar is, gaat je lichaam over op een inefficiënte manier van ATP-vorming waarbij melkzuur vrijkomt. Dit melk melkzuur geeft je vermoeide spieren en een verzuurd gevoel bij intensief sporten. De werking van magnesium malaat helpt dit gevoel voorkomen, door voldoende appelzuur en het vormen van ATP zonder melkzuur.

De opname en werking van magnesium malaat supplementen

Voordelen van magnesium malaat

Magnesium malaat is geschikt voor veel verschillende toepassingen. Het is de beste keuze bij vermoeidheid en verzuring van de spieren (spierpijn en kramp), maar biedt nog veel meer voordelen:

  • Magnesium malaat is van hoge kwaliteit
  • Organisch, en daardoor een goede en snelle opname
  • Beste soort magnesium voor je spierweefsels
  • Goed tegen kramp en spierpijn bij het sporten
  • Zorgt voor meer energie
  • Hogere concentratie en betere leerprestaties

Bron: Vitakruid

Magnesium malaat poeder

De meest voorkomende vorm van magnesium malaat is als poeder. Magnesium malaat poeder is makkelijk oplosbaar en kan worden toegevoegd aan water of een maaltijd. Je kunt het oplossen en opdrinken, maar het ook mengen door je kwark, yoghurt of een heerlijke smoothie. Dat zorgt voor een prettige smaak en fijne afwisseling, terwijl je wel je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid magnesium binnenkrijgt.

Op onze website hebben we het aanbod magnesium malaat poeder van veel verschillende webshops gecombineerd, zodat je eenvoudig de prijs kunt vergelijken en nooit te veel betaalt.

Magnesium malaat tabletten/pillen

Magnesium malaat is ook beschikbaar in de vorm van tabletten. Deze pillen zijn in verschillende doseringen verkrijgbaar passend bij jouw situatie Het voordeel van deze pillen is dat je ze niet hoeft op te lossen en zo snel tot je kunt nemen.

Op WelkMagnesium.nl vergelijk je eenvoudig de prijzen van jouw magnesium malaat tabletten, zodat je altijd koopt voor de beste prijs.

Magnesium malaat capsules

Naast tabletten hebben we ook een groot aanbod van magnesium malaat capsules. De meeste mensen vinden capsules makkelijker in te nemen dan tabletten. Kies jouw gewenste magnesium malaat capsules en bestel bij de webshop met de beste aanbieding.

Magnesium malaat kopen

Ben je overtuigd van de toegevoegde waarde van magnesium malaat supplementen? Wij vergelijken dagelijks de prijzen van de supplementen zodat je online kunt bestellen voor de beste prijs. Bevalt jouw huidige supplement goed? Dan kun je op de productpagina ook een prijsalarm instellen en ontvang je van ons automatisch een e-mail wanneer jouw magnesium malaat supplementen in de aanbieding zijn.

WelkMagnesium.nl
Logo