Magnesium supplementen

Magnesium is een wondermineraal dat betrokken is bij meer dan 600 verschillende processen in ons lichaam. Veel mensen lijden onbewust aan een magnesiumtekort en daardoor functioneert het lichaam niet optimaal. Heb je regelmatig last van vermoeidheid, spierpijn/kramp, stress, slaapproblemen, hoofdpijn/migraine, slechte concentratie of een futloos gevoel? Magnesium supplementen bieden uitkomst!

Filter

Resultaat 1–12 van de 174 resultaten wordt getoond

Zechsal | Zechsallsports Magnesium Gel | 500 ml

Beste deal op: deonlinedrogist.nl
44,75

Flinndal | Magnesium Triplex | 90 tabletten

Out of Stock
Beste deal op: Flinndal (NL)
24,95

Flinndal | Magnesium Duplex | 90 tabletten

Out of Stock
Beste deal op: Flinndal (NL)
12,39

Flinndal | Calcium Magnesium | 90 tabletten

Out of Stock
Beste deal op: Flinndal (NL)
20,12

Flinndal | Calcium Magnesium | 30 tabletten

Out of Stock
Beste deal op: Flinndal (NL)
8,09

Vitaminstore | Magnesium Citraat Poeder | 200gr

Out of Stock
Beste deal op: Vitaminstore
19,95

Soorten magnesium supplementen

Er zijn heel veel verschillende soorten magnesium supplementen beschikbaar. Zowel in het soort magnesium dat ze bevatten (zoals de populaire vormen magnesium citraat en magnesium bisglycinaat), als in de manier van toedienen. De samenstelling van supplementen bepaalt hoe goed deze kunnen worden opgenomen in je lichaam en welke dosering je nodig hebt.

Veelgebruikte manieren van magnesium suppletie zijn magnesium tabletten of pillen, maar ook capsules of in poedervorm. De ene manier van toedienen is niet beter dan de andere, het gaat om jouw persoonlijke voorkeur. Hierboven kun je jouw gewenste soort magnesium supplement selecteren.

Waarom magnesium supplementen?

Het gebruik van magnesium supplementen is aan te raden, omdat ons lichaam dit mineraal niet zelf kan aanmaken. We moeten magnesium dus uit onze voeding halen, maar door de jaren heen (vanwege slechtere bodemkwaliteit) bevat ons eten steeds minder magnesium. Daarom is het belangrijk voor ons lichaam om de hoeveelheid magnesium aan te vullen met een supplement.

De meest effectieve manier om je magnesiumgehalte op niveau te houden is door te zorgen voor een gezond eetpatroon met voldoende magnesium. Magnesiumrijke producten zijn o.a. groenten, noten, zaden, cacao en banaan. Een volwassen vrouw heeft 300 mg magnesium per dag nodig en voor een volwassen man is de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid 350 mg. Afhankelijk van leefstijl (bijvoorbeeld veel sporten of een stressvolle baan) kan dit zelfs nog meer zijn. Daarom adviseren we dit te combineren met een magnesium supplement.

Het gebruik van magnesium supplementen biedt o.a. de volgende voordelen:

  • Goede werking van de spieren
  • Meer energie en helpt tegen vermoeidheid
  • Voorkomt en verhelpt spierpijn/kramp
  • Meer concentratie en beter geheugen
  • Verhelpt hoofdpijn en migraine aanvallen
  • Goede werking van het zenuwstelsel
  • Sterke botten en gebit

Welke magnesium supplementen zijn het beste?

De kwaliteit van magnesium supplementen wordt gevormd door de stof waaraan het magnesium wordt gebonden. Dit kan een stof zijn die organisch of anorganisch is.

Bij een organische verbinding is het magnesium gebonden aan een stof die in de natuur door een levend organisme wordt gemaakt. Deze vormen van magnesium worden erg goed door het lichaam opgenomen. Ze bevatten per supplement relatief minder magnesium, maar je lichaam neemt dit uiteindelijk beter en meer op. Ook worden deze supplementen langzamer afgebroken waardoor het veel effectiever is. Je kunt daarom het beste kiezen voor een organisch verbonden vorm van magnesium.

Hieronder nog even de organische, en daarmee best opneembare, magnesiumverbindingen op een rijtje:

Je kunt het beste kiezen voor een organisch verbonden vorm van magnesium. Het lichaam neemt dit beter op en het wordt langzamer afgebroken, waardoor dit veel effectiever is.

Veel magnesium supplementen bevatten echter anorganische verbindingen, waarbij magnesium is gebonden aan een stof die in de natuur niet door levende organismen wordt gemaakt. Deze soorten magnesium zijn eenvoudiger en goedkoper te maken en hierdoor ook in prijs vaak een stuk voordeliger. Per supplement zit er ook meer magnesium in. Door de lagere prijs en hogere dosering kiezen veel mensen, onbewust van de slechtere opname, voor deze vormen magnesium. Uiteindelijk wordt door je lichaam minder magnesium opgenomen en is dit minder effectief.

Anorganische magnesiumverbindingen zijn:

Veel mensen kiezen, onbewust van de slechtere opname, voor anorganische vormen van magnesium. Dit omdat ze goedkoper zijn en meer magnesium bevatten. Uiteindelijk is dit echter veel minder effectief dan organische vormen.

welke magnesium supplementen zijn het beste

De beste magnesium supplementen bij WelkMagnesium.nl

Op onze website hebben we de beste magnesium supplementen van verschillende webshops gecombineerd, zodat je hier zelf een keuze uit kunt maken. De supplementen zijn van hoogwaardige merken een zeer goede kwaliteit. Voor welke toepassing je de magnesium supplementen ook wilt gebruiken, wij bieden je de beste supplementen voor jouw situatie.

Welk magnesium is het beste voor jou?

Magnesium supplementen kopen voor de beste prijs

Wil je online magnesium supplementen kopen voor de beste prijs? Dan ben je bij WelkMagnesium.nl aan het goede adres! Wij combineren en vergelijken het aanbod supplementen van 15 webshops en 62 verschillende merken. Zo hebben we met in totaal 200+ producten het grootste aanbod van Nederland. Omdat we dagelijks de prijzen en aanbiedingen monitoren bestel je bij ons altijd voor de beste prijs.

Wij vinden namelijk dat niemand te veel mag betalen om zich goed te voelen.

Magnesium tabletten en pillen

De meest gebruikte vorm van magnesium supplementen zijn magnesium tabletten. Het voordeel van deze magnesium pillen is dat je ze niet hoeft op te lossen en zo snel tot je kunt nemen. Bovendien hoef je ook niet zelf te doseren, dit is al voor je gedaan. Dus heb je een drukke leefstijl? Dan zijn magnesium tabletten de makkelijkste vorm om in te passen in je voedingspatroon.

Wij adviseren het gebruik van magnesium tabletten/pillen met een goede opneembaarheid, zoals bisglycinaat, malaat en tauraat. Op WelkMagnesium.nl vergelijk je eenvoudig de prijzen van jouw magnesium tabletten, zodat je altijd koopt voor de beste prijs.

Magnesium tabletten/pillen

Magnesium capsules

Naast tabletten/pillen hebben we ook een groot aanbod van verschillende soorten magnesium capsules. De meeste mensen vinden capsules makkelijker in te nemen dan tabletten. Ook hier adviseren we het gebruik van organische verbindingen, omdat deze beter worden opgenomen door je lichaam. Kies jouw gewenste magnesium capsules en bestel bij de webshop met de beste aanbieding.

Magnesium capsules

Magnesium poeder

Na tabletten en capsules is de meest gebruikte vorm van magnesium supplementen poedervorm. Voordeel van magnesium poeder is dat dit zeer makkelijk oplosbaar is en dat het overal aan kan worden toegevoegd.

Je kunt het opdrinken nadat je het laat oplossen in water, dat is snel, maar net als bij bijvoorbeeld pijnstillers geen fijne smaak. Daarom kun je het ook mengen door je kwark, yoghurt of een heerlijke smoothie. Dat zorgt voor een prettige smaak en fijne afwisseling, terwijl je wel je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid magnesium binnenkrijgt.

Op WelkMagnesium.nl bieden we veel kwalitatieve vormen magnesium poeder zoals bisglycinaat en citraat en vergelijk je eenvoudig de prijzen van jouw favoriete magnesium poeder, zodat je altijd koopt voor de beste prijs.

Magnesium poeder

Magnesium gel

Het gebruik van magnesium gel is een manier om magnesium snel op te laten nemen op een specifieke plek op je lichaam. Zo kan de gel worden gebruikt bij huidklachten als acne en eczeem, maar ook bij (sport)massages tegen spierpijn en kramp. Voor het aanvullen van een magnesiumtekort adviseren we daarom eerder tabletten/pillen, capsules of poeder van een goed opneembare vorm magnesium. Voor bovenstaande toepassingen is gel wel zeer geschikt en juist beter dan algemenere supplementen.

Magnesium gel

Magnesium druppels

Magnesium druppels zijn een vloeibare vorm van magnesium supplementen, waarbij magnesium gewonnen uit zeewater wordt gemengd met water. Dat gebeurt niet in een verbinding, maar als losse deeltjes. In deze vorm komen mineralen ook in ons lichaam voor en daarom is het ook goed opneembaar.

Magnesium druppels

Magnesium kauwtabletten

Wanneer je moeite hebt met het slikken van tabletten of capsules bieden magnesium kauwtabletten een uitkomst. Zeker voor kinderen is deze vorm van supplementen aan te raden. De kauwtabletten hebben een fijne fruitsmaak, wat toedienen een stuk aangenamer maakt. Vergelijk, kies en bestel jouw magnesium kauwtabletten via WelkMagnesium.nl voor de beste prijs en kwaliteit.

Magnesium kauwtabletten

WelkMagnesium.nl
Logo