Verschillende voordelen van magnesium

Magnesium staat in de top vijf meest voorkomende mineralen die jouw lichaam nodig heeft. Het speelt namelijk een grote rol als het gaat om het welzijn van jouw lichaam en hersenen. Helaas is het zo dat niet iedereen genoeg magnesium binnenkrijgt, soms kan het dus zo zijn dat je magnesium tabletten bij je normale voeding moet nemen. Maar wat zijn nou eigenlijk voordelen van het slikken van magnesium? Hieronder bespreken we het allemaal. 

Positieve werking tijdens het sporten

Tijdens het sporten is het bewezen dat je gemiddeld tien tot twintig procent meer magnesium gebruikt dan dat je rustig op de bank zit. Magnesium zorgt er namelijk voor dat je bloedsuiker richting de spieren worden ontzien van melkzuur. Op deze manier zal je minder snel last krijgen van spierpijn. Zodra melkzuur opbouwt krijg je namelijk last van spierpijn. Daarnaast zorgt magnesium er ook voor dat de sportprestaties op zich verhoogd worden. Wat wil je nog meer als je een gemotiveerde sporter bent?

Effectief bij een hoge bloeddruk

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat magnesiumtabletten helpen bij het verlagen van een te hoge bloeddruk. Wel is het zo dat het een effectief effect heeft bij het hebben van een hoge bloeddruk. Het zit namelijk zo: er verandert niks met iemand zijn of haar bloeddruk, zodra deze normaal is. Heb jij dus last van een te hoge bloeddruk? Neem eens een magnesiumtabletje en ontdek zelf de effecten ervan.

Kan depressieve gevoelens verminderen

Magnesium heeft zoals hierboven al benoemd werd een enorm belangrijke rol als het gaat om de hersenfunctie. Het is uit onderzoek gebleken dat zodra iemand een te lage magnesiumwaarde heeft, diegene een grotere kans heeft op een depressie. Heb jij dus wel eens last van depressieve gedachten of een verminderde gemoedstoestand, overleg eens met je huisarts. Het kan namelijk dus zo zijn dat je minder magnesium binnenkrijgt dan andere mensen.

Nóg meer voordelen

Andere voordelen van magnesium zijn ook nog eens een effectieve werking op diabetes 2, het heeft een ontstekingsremmende werking en kan migraine voorkomen. Er zitten dus een boel voordelen verbonden aan magnesium.

Ben jij bang dat je magnesiumtekort hebt? Dan kun je het best even langs de dokter gaan. Deze bezoekjes worden gelukkig wel vergoed door de zorgverzekeraar. Ben jij nog op zoek naar een zorgverzekering en weet jij nog niet zo goed welke zorgverzekering het beste bij jou past? Dan kunt je het beste even kijken op Poliswijzer.nl en kun je verschillende zorgverzekeringen vergelijken. Zo kom je erachter welke zorgverzekering het best bij jou en jouw situatie past.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

WelkMagnesium.nl
Logo